Artikel

Bodemverdichting veroorzaakt allerlei problemen. Die kunnen zoveel mogelijk vermeden worden door de machinekeuze en type bodembewerking. Tijdens dit proefveldbezoek kom je te weten wat de effecten zijn op suikerbieten. Er is ook aandacht voor de bestrijding van bladziektes.

Programma:
Bezoek de veldproeven waar de objecten met met winterploegen, niet-kerende bodembewerking en strip-till bij de toediening van drijfmest verschillende methodes gebruikt werden.
 
Er werd een zelfrijder met hoge wiellast en een trekker met aalton bij hoge en bij lage bandendruk gebruikt. Wat zijn de effecten hiervan op de bodemdichtheid en op de suikerbieten?
 
Daarnaast is er een vergelijkende proef met alle suikerbietvariëteiten zonder bladziektebestrijding. Hoe gezond is het bietenblad? Er zijn mooie rasverschillen zichtbaar.
  • Leve(n)de Bodem in Vlaams-Brabant, door Mieke Vandermersch, Provincie Vlaams-Brabant.
  • De invloed van je machinekeuze, bandendruk en bodembewerking op bodemverdichting in suikerbieten, door Ronald Euben, KBIVB.
  • De ene band is de andere niet. Welke verschillende banden bestaan er en wat is de meerwaarde van een luchtdrukwisselsysteem, door Gert Blum, Trelleborg en Mitas Agri Benelux.
  • Bladziekten bestrijd je ook door een goede rassenkeuze. Herken de verschillende bladziekten en zie de rasverschillen, door André Wauters, KBIVB

>> Meer info over het programma
Meer inlichtingen bij Ronald Euben via r.euben@irbab.be of 0472/36.21.54

Praktisch:
Datum:
donderdag 13 september 2018
Begintijd:
13u30
Eindtijd:
16u00
Locatie:
Bollestraat, 3090 Overijse, ter hoogte van het proefveld
Kostprijs:
Deelname is gratis
Inschrijven:
 
Gekoppelde thema's & sectoren: