Het Interreg-project Leve(n)de Bodem in een notendop:

 

 
13.06.19 - Leer je bodem beter kennen - deel 1

De bodem is de basis van een gezond gewas en een goede opbrengst. Om de algemene toestand van de bodem te evalueren werd de ‘BodemIDee ‘ontwikkeld in het Interreg-project Leve(n)de Bodem. De BodemIDee is een identiteitskaart die de chemische, biologische en fysische parameters van je bodem verenigt in een handig en praktijkgericht rapport. In drie filmpjes leggen we uit hoe je komt tot de invulling van een BodemIDee. Een eerste filmpje gaat over de chemische bodemkwaliteit.  

 
13.06.19 - Creativiteit, techniek en biologische landbouw op Hof ten Muizenhole

Voor de vierde bijeenkomst van de ondernemersgroep ‘vaste rijpaden en bodemmanagement bio’ waren we op 16 mei te gast bij Guy en Damien Depraetere op ‘Hof ten Muizenhole’ in Deftinge. Eerder dan op vaste rijpaden te werken, kiest Damien ervoor om bewerkingen te combineren. Daarvoor schrikt hij niet terug van stevig constructiewerk. In het veld kwam onvermijdelijk ook de droogte ter sprake.  

11.06.19 - Aan de slag met BodemIDee tijdens openveldevent PIBO-Campus

Op woensdag 5 juni 2019 zakten bijna 200 land- en tuinbouwers af naar het openveldevent bij PIBO-Campus in Tongeren. De focus lag op de implementatie van innovatieve bodemverbeterende technieken. Om dit te demonstreren bezochten we een drijfmestproef. In het voorjaar werd er drijfmest geïnjecteerd in wintertarwe. 

27.05.19 - Bodemproeven in zaaiui, prei, wortelen en bloemkool

In 2019 liggen op het Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen vzw vier demo proeven aan in het kader van ‘Leve(n)de Bodem’: zaaiui in combinatie met zomergerst, prei late herfst voorafgegaan door een voorjaarsgroenbedekker, uitmijningsproef fosfor met wortelen als hoofdteelt en het toepassen van bokashi in bloemkool tweede vrucht (nog aan te leggen). 

24.05.19 - Land InZicht op Hooibeekhoeve

Op de open dag 'Land InZicht!' kon je ontdekken waaraan het geld besteed wordt dat Europa, Vlaanderen en de provincies investeren in ons platteland. Tijdens Land InZicht gaf Hooibeekhoeve een ruimere kijk op de projecten waar zij aan werken.   

 
Gefinancierd door

 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en activiteiten van Leve(n) de bodem.