Artikel

In de akkerbouw blijft het weer een belangrijke factor. In de afgelopen jaren hebben we ons als akkerbouwers frequent moeten wapenen tegen wateroverlast. Maar in 2018 was het juist het watertekort dat de opbrengsten van onze producten nadelig heeft beïnvloed. Tijdens deze bijeenkomst kom je te weten hoe je schade door droogte kan beperken.

Koplopersbijeenkomst Water - Colijnsplaat
Programma:

Er waren grote opbrengstverschillen per perceel en per teler. Het is wel een feit dat de droge periode een impact had op de bodemkwaliteit. In Nederland, specifiek in Zeeland, kunnen we niet overal beregenen. Ook geldt er in droge periodes soms een beregeningsverbod. Bij Rusthoeve is er geen zoetwater beschikbaar uit een bron of dieptedrain. Aangezien ook het slootwater brak is, moeten we zoeken naar alternatieven.


Tijdens deze bijeenkomst zal Nelis van der Bok van Delphy toelichten wat de mogelijkheden zijn om schade door de droogte te beperken in Zuid Nederland en Vlaanderen. Koploper op het gebied van goed waterbeheer is de heer Sanderse uit Serooskerke. Al een aantal jaren wordt er op zijn bedrijf gewerkt aan waterbeheer, onder andere vanuit het project Waterhouderij. 


> Meer details
Praktisch:
Datum:
woensdag 22 mei 2019
Begintijd:
19u15
Eindtijd:
21u00
Locatie:
Proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, 4486 PR te Colijnsplaat
Gekoppelde thema's & sectoren: