Artikel

Op dinsdag 11 september 2018 organiseren Inagro en de Vlaamse Overheid een demonamiddag rond goede bodemzorg. Met een machinedemo van verschillende niet-kerende grondbewerkingsmachines en een rondgang door de verschillende groenbedekkermengsels willen we opnieuw het belang van een goede bodemzorg aangeven.     

    
Programma:

Locatie dit jaar is Broekenhoek/Slavaetstraat te Moen (Zwevegem). Verschillende niet-kerende grondbewerkingsmachines worden naast elkaar gedemonstreerd en uitgebreid besproken.  Daarnaast komen ook het brandstofverbruik en verschillende mengsels van groenbedekkers aan bod.     

De groenbedekker die je inzaait op je bedrijf dient te beantwoorden aan de technische keuzes binnen je bedrijfsvoering en de op het bedrijf aanwezige machines voor inzaai en vernietiging van de groenbedekker. Bij het bezoek aan de demonstratievelden, waar verschillende mengsels zijn uitgezaaid, kom je te weten welke mogelijkheden mengsels bieden, waarop te letten bij de samenstelling en wat is de impact op ziekten en plagen.      

Programma         

  • 13.30 u: Welkom en inleiding
  • Machinedemo niet-kerende grondbewerking
  • Brandstofverbruik niet-kerende grondbewerking
  • Demoveld mengsels van groenbedekkers
  • 16.00 u: Afsluitende drink

Praktisch:         

Opgelet: Voorzie voor de demo aangepast schoeisel.          

Bij slecht weer wordt de demo verplaatst naar dinsdag 18 september om 13.30 u. Wens je op de hoogte gehouden te worden indien de demo verplaatst wordt, registreer je dan via de link.       

Deelname is gratis. Gelieve tijdig aanwezig te zijn.      

Meer info?         

Annelies Pollentier, annelies.pollentier@inagro.be, 051 27 33 83
Franky Coopman, franky.coopman@inagro.be, 051 27 33 45    

logobanner_LB_TC_NT.PNG
“This project has received funding from the European union’s horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement n. 772705”

     

Praktisch:
Datum:
dinsdag 11 september 2018
Begintijd:
13u30
Eindtijd:
16u00
Locatie:
Kruising Broekenhoek met Slavaetstraat te Moen (Zwevegem), tegenover de blauwe woning
Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting